Provfotografering: vad är det och varför ska ni ha en?

katgeori:

Uncategorized

När ett par bokar ett av mina större paket ingår alltid en provfotografering. Men vad exakt är en provfotografering?

En provfotografering, ibland även kallat införfotografering, är en fotografering som brukar äga rum månaderna eller veckorna innan bröllopet. Alla par är olika och beroende på när paret bokar mig bokar vi in en provfotografering allt från ett år till ett par veckor eller dagar innan. Ibland gifter sig mina par långt ifrån min utgångsort, då brukar vi ha provfotograferingen dagen innan bröllopet då jag alltid reser och bor över en natt innan bröllopet äger rum.

Provfotograferingar har blivit lite av ett måste för de flesta, men det är fortfarande många av mina par som väljer bort en provfotografering eller ställer sig frågande till varför de borde ha en. En del frågar om de får ett mindre paketpris om de väljer bort provfotograferingen – men hos mig ingår provfotografering i de större paketen och visst är det synd att välja bort det då.

För visst är det så att en provfotografering kan hjälpa till en hel del. För det första hjälper det er att skapa en relation med mig bakom kameran. Ni kommer känna er betydligt bekvämare på den stora dagen när ni förstår hur jag jobbar. Det hjälper även mig som fotograf, som får se hur ni agerar; hur kärleksfulla ni är mot varandra, när ni är som mest avslappnade och vad ni upplever är roligast. Utifrån det kan jag bättre skräddarsy fotograferingen på bröllopsdagen.

Hur kan en provfotografering se ut?

Det finns så otroligt många sätt att göra en provfotografering. Vi kan planera i god tid, utse plats och tema. Eller göra det superenkelt, inte tänka så mycket och jobba med det vi får. Oavsett är målet att berätta en historia om er två – hur ni är, hur ni fann varandra, eller var ni är påväg i livet. Till exempel; om ni älskar att vandra och tälta i skogen, låt oss göra det för en provfotografering! Det ger unika miljöer men som också förknippas med er. Framförallt ska vi fånga känslan av er.

Men herregud! Sååå fiint! Vet att du tar fina bilder men det här var långt över förväntan elaine! Nu kan vi verkligen bara slappna av inför bröllopet! Tusen tack!

– Emma & Victor

Men jag gillar inte mitt leende/näsa/kropp jag blir aldrig bra på bild.

I feel you. Jag gillar inte mitt leende heller och har haft stora komplex för mina tänder. Jag är dessutom väldigt medveten om min spetsiga näsa. Men vet du vad, jag älskar att skratta och le i jobbet, med vänner och med min familj. Alla runtomkring mig ser ju mitt leende och ändå är det ingen som går fram och säger “vilket fult leende du har”. Så snälla, strunta i det! Jag ser skönheten i dig och plockar bara fram det bästa från dig och din partner, så som ni är med varandra! Fokus ligger inte på hur ni ser ut.

Vad ska vi ha på oss?

Enkelt, det ni känner er bekväma i! Men tänk på att undvika kläder med starka färger, mönster eller text. Klä er efter vad vi ska göra, om vi har planerat en aktivitet eller en specifik plats som kräver en speciell klädsel (vandring till exempel). Det allra viktigaste är att ni känner er bekväma och att ni är er själva!

Hoppas ni nu har fått lite mer information kring hur det här med provfotografering fungerar hos mig och att ni känner er lugna och i trygga händer. Kram på er!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *