Anna & Darko firar kärleken på Näs Gård, Mullsjö

bröllop på näs gård

katgeori:

Bröllop

Brudparets egna ord om sin dag: “Dagen började med spänningar, desto närmre vigseln desto mer drog det ihop sig… under vigseln förvandlades spänningen till ett lugn som fyllde kyrkan, med ord som ristades in i våra hjärtan och bilder som fyller våra minnen. Kvällen fortsatte med kärleksfulla meningar och natten gav den roligaste festen, när vi tänker tillbaka på dagen är det som att någon lagt ett glitterfilter över alla våra minnen, det var magi!”

På hotell Mullsjö gjorde dem sig iordning, blivande herr och fru. Många tärnor, släkt och vänner hade svängdörr på hotellrummet och energin var kärleksfull och full av förväntan och spänning. Bruden, Anna, fick fantastiskt skrivna brev av sina tärnor och tårarna och skratten fyllde rummet emellanåt.

“fångad av en stormvind” sjöngs högt i kör av tärnorna (och mig) när tårarna kröp sig på hos Anna och stämningen lyftes till nya nivåer.

Jag smet iväg en stund för att dokumentera Darko och hans förberedelser ett par rum bort.

Tillbaks till tjejerna och deras organiserade kaos

Fler brev och fler tårar och fler kramar

Tärnorna skickades ut. Det var dags för den första av tre (!!!) klänningar för dagen att träs på. Utanför hotellet väntade tärnorna med spänning på sin syster och vän för en first look…

First look med sina tärnor

I vattenplaning och full gas mot kyrkan och vigseln, 20 minuter försenade men vad gjorde det? Inget kunde störa den energin av kärlek som fyllde den mäktiga kyrksalen.

Darko var redan på plats, väntandes vid altaret på sin Anna.

Plötsligt står hon där och med ett bländande leende kommer hon gåendes, tillsammans med sin mamma

Det bästa minnet från dagen var då när våra blickar möttes på vägen mot altaret

Något jag verkligen älskar är det där nervösa fnittret när ringen inte glider på så himla lätt… Skrattet smittar av sig och hela kyrkan ekar av medhåll från vänner och familj.

Äntligen gled ringen på och de fick sin första kyss som herr & fru Divis!

Anna & Darkos vigsel var en katolsk vigsel, den första jag dokumenterat och varit med på. Jag fick rysningar flera gånger under tiden och känslan var verkligen mäktig och ljuvlig på samma gång.

“Stand by me” sjöngs av den här mannen och även jag fick svårt att hålla igen tårarna.

Uttrycket “blomblad för vinden” slog mig när Anna och Darko blev fullkomligt attackerade av konfettibomber och hjärtformade blad. Notera Darkos överrumplande min i början..

Efter alla grattiskramar hoppade vi in i min bil för en andningspaus och för att ta porträttbilderna såklart…

Bröllop på Näs Gård, Mullsjö

Nu var det dags att anlända till lokalen; Näs Gård – en alldeles fantastisk lada intill en vacker sjö i Mullsjös skogar.

Brudparet anländer!

Det var dags för Annas andra ombyte; en traditionell vietnamesisk klänning i röd siden. Så fantastiskt vacker!

Dags för tal på tre språk; kroatiska, vietnamesiska och engelska. En spännande kombination som lockade till många skratt och en vacker tradition liknande ingen annan jag sett.

Annas sista ombyte och det är dags för det vi alla väntat på; porträtt i golden hour! En lista på Annas alla klänningar kommer längst ner i inlägget.

“Elaine, ord räcker inte till för hur mycket vi vill tacka dig! Du har lyckats fånga allt vi önskat under våran dag och mycket mer…”

Detaljer:
Hotell: Hotell Mullsjö
Kyrka: Liareds Kyrka
Lokal: Näs Gård
Klänning nr 1: Abby Waits
Klänning nr 2: AODAI, folkdräkt från Vietnam
Klänning nr 3: Ivory & Grace
Brudgummens kostym kommer från Noelle i Kalmar
Catering: FC Gruppen och Samboosak
Trycksaker: calligraphen.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *